İçeriğe geç

Aleksandrit Taşı Özellikleri, Anlamı ve Faydaları

    Aleksandrit (Alexandrite) taşı özellikle doğal ve yapay ışık ortamında girdiği etkileşimiyle dikkat çekmektedir. Aleksandrit taşı, ilk olarak 1830’lu yıllarda Ural Dağları’nda bulunmuş ve bulunmasının ardından doğal taşlar arasında popüler bir yer elde etmiştir. Rus Çarı Aleksandra’ya hediye olarak sunulmasının ardından bu taşın adı da zaman içinde Aleksandrit olarak anılmaya başlamıştır.

    Aleksandrit (Alexandrite) Taşının Faydaları Nelerdir?

    Dünya genelinde renk geçişlerine sahip ender taşlardan biri olan Aleksandrit taşı, sahip olduğu faydalarıyla da geçmişten günümüze en popüler doğal taşlar arasında yerini almayı başarmıştır. Genel olarak Aleksandrit taşının sahip olduğu faydalar ruh, beden ve zihin arasında dengenin korunması açısından önemli olarak görülmektedir. Aleksandrit (Alexandrite) taşı faydaları kısaca şu şekilde özetlenmektedir:

    • Ultraiyole gibi zararlı ışınlardan koruyarak filtre görevi görme özelliği taşır.
    • Hızlı duygusal değişimlere uyum sağlanmasına yardımcı olur.
    • Hücre yenilenmesinde destekleyicidir.
    • Özgüveni artırdığı gibi hayat sevincinin de yükselmesini sağlar.

    Aleksandrit (Alexandrite) Taşı Ne İşe Yarar?

    Aleksandrit taşının hem beden hem de ruhsal açıdan birçok faydası bulunuyor. Bu taşı kullanan kişilerin çok daha zinde ve sağlıklı bir ruhsal duygu durumunda oldukları görülmektedir. Aleksandrit taşı kullananlar tarafından bu taşın yararlı olduğu alanlar şöyle sıralanmaktadır:

    • Sinir sistemindeki gerginliklerin onarılması,
    • Hormonal sistemin düzenlenmesi,
    • Protein sindirimi geliştirmesi vb.

    Aleksandrit (Alexandrite) Taşının Anlamı Nedir?

    Doğal taşlar ile meditasyon yapanlar ve şifalı taşların gücünden yararlanmayı sevenler Aleksandrit taşı ile birçok anlam yakalayabilirler. Taşın sahip olduğu manevi anlamı da en az insan bedeni kadar zihninin de rahatlamasına katkıda bulunmaktadır. Taç, kalp ve güneş sinirağı çakraları için önemli anlamlar ifade ettiği belirtilmektedir. Aleksandrit taşının anlamı doğrudan hayat sevinci ile ilişkilendirilir. Öz saygının artırılması ve zihin ve beden arasındaki bağlantının iyileştirilmesini de desteklemektedir. Diğer birçok doğal taş gibi tarih boyunca bu taşa da farklı anlamlar yüklenmiştir. Bu yönüyle ifade ettiği anlam herkes için değişecektir.

    Aleksandrit (Alexandrite) Taşı Özellikleri Nelerdir?

    Aleksandrit taşının ayırt edici en temel özelliği güneş ışığında mavi ve yeşil renk görünümüne sahipken, mum ışığı ya da doğal olmayan diğer birçok ışık kaynağında kırmızı ve mor renk geçişlerine sahiptir. Renk geçişleri keskin olmasıyla bu en dikkat çeken özelliği olarak tanımlanmaktadır. Aleksandrit taşı özellikleri ayrıca kısaca şöyle de sıralanabilir:

    • Dünya üzerinde renk geçişleri ile nadir bir değerli taş türüdür.
    • Zümrüt gibi beril grubunda yer almaktadır.
    • Krizoberil adıyla da bilinir.

    Aleksandrit (Alexandrite) Taşının Gerçek Olduğu Nasıl Anlaşılır?

    Aleksandrit taşı başta olmak üzere doğal taşların gerçek olup olmadığını anlamak için uzman olmak gerekecektir. Çeşitli yöntemler ile bu taşların gerçek olup olmadığı tespit edilse de narin yapılarında herhangi bir bozulma olmaması için uygun yöntemler ile gerçek olup olmadıklarının tespit edilmesi gerekecektir. Aleksandrit taşının gerçek olup olmadığını anlamak için farklı tür birçok yöntem tercih edilebilir.

    Aleksandrit (Alexandrite) Taşının Temizliği Nasıl Yapılır?

    Doğal taşınızın sahip olduğu mükemmel yapısını bozmaması için bakımını ve temizliğin doğru şekilde yapmanız gerekecektir. Akan su altında 5 dakika kadar yıkanarak temizlenmesi mümkündür. Bunun yanı sıra suyla ıslanan bir bezle de kolayca temizlenmesi mümkündür. Doğru bakım uygulamaları ile temizliğinin yapılması halinde çok daha güçlü şekilde faydalarını sunmaya devam edecektir. Aleksandrit taşının temizliği için farklı unsurların da tercih edilmesi mümkündür.