Beril (Beryl) taşı güçlü titreşimleri sayesinde maneviyatı arttırdığı ve mistik güçlere olan inancı arttırdığına inanılır.
Beril (Beryl) Taşı Nedir?
Taşın içeriğinde bulunan alüminyum ve berilyum maddelerinden dolayı rengi oluşmuş, taşa ismi de içeriğinde yer alan çoğunluklu berilyum maddesinden dolayı verilmiştir. Beril taşı, bir taş grubunun adıdır. Farklı renklerine farklı isimler verilmiştir.
Beril (Beryl) Taşının Faydaları Nelerdir?
Beril taşının faydaları, şöyle sıralanmıştır:
- Sindirim sistemi hastalıklarına fayda sağlayan taşlar arasında yer alır. Özellikle bağırsaklarında hastalık olan kişilerin bu taşı kullanmaları, sağlıklarını geri kazanmalarına yardımcı olacaktır.
- Beril taşı şans taşı olarak da bilinir. Kullanılmaya başlanması, kişilerin oldukça büyük şanslar elde edebilmelerini sağlayacaktır.
- Karaciğerin çalışmasını düzenlediği gibi, vücuttan toksinlerin çok daha hızlı ve kolay atılımını da sağlamaktadır. Bundan dolayı beril taşı kullanan kişilerin ödem tutma gibi sorunları oluşmaz.
- Kişileri bunalmışlık hissinden kurtardığı bilinir. Bunun için ruhu sıkılan kişilerin yanlarında veya üstlerinde beril taşı bulundurmaları içlerine ferahlık hissi verecektir.
- Göz sorunları üzerinde iyileştirme etkisi bulunan nadir taşlardan biridir.
- Beril taşının kullanımı solunum ve dolaşım sistemlerinin korunmasını sağlar.
Beril Taşı Nerede Bulunur?
Beril taşı nerede bulunur; Türkiye başta olmak üzere dünyanın farklı yerlerinden çıkarılan taşlardan biridir. Amerika, Brezilya, Madagaskar ve Güney Batı Afrika’da çıktığı bilinen değerli taşlardan biridir.
Beril Taşı Ne İşe Yarar?
Beril (Beryl) taşı kullananlar, beril taşının şu konularda fayda sağladığını söylemişlerdir:
- Sıkılmışlık hissi
- Karaciğer hastalıkları
- Kalp hastalıkları
- Görme sorunları
- Nefes darlığı
- Kabızlık ve ishal
Beril Taşının Anlamı Nedir?
Beril taşının anlamı, kelime anlamı olarak parlak taş demektir. Beril taşının kullanıldığı özel bir anlamı mevcut değildir. Ancak şans taşı olmasından dolayı beril, şans anlamına da gelebilir.
Beril Taşının Özellikleri Nelerdir?
Beril taşı, doğada saf halde bulunan değerli doğal taşlar kategorisinde yer alır. Doğal taşlar arasında yer almasından kaynaklı olarak bazı özellikleri diğer taşlarla ortaktır ancak kendini zümrüt gibi aynı aileden gelen taşlardan ayıran özellikleri de vardır. Bilindiği üzere Beril taşının özellikleri şöyle sıralanabilir:
- Sertlik derecesi 7,5 ile 8 arasında değişir.
- Oldukça sert bir doğal taştır.
- Şeffaf ya da açık yeşil olarak doğada bulunur. Beril, pek çok farklı renkte olabilir ancak renklerinin değişmesi ile beraber farklı taşların ismini almaya başlar.
- Tüm çakralar üzerinde olumlu ve açıcı bir etkisi mevcuttur. Meditasyonlarda aktif olarak kullanılan taşlar arasında değildir ancak berilin vücutta taşınması çakraların tümü için oldukça faydalıdır.
Beril Taşının Gerçek Olduğu Nasıl Anlaşılır?
Beril taşı, gerçekliği farklı şekillerde anlaşılabilen taşlardan biridir. Berilin içi ve dışı aynı renk olur. Bunun için Beril taşının gerçek olup olmadığın anlamak oldukça basittir. Taştan bir parça koparıldığında, kopan parça ile taşın kalanı aynı renk ise taşın gerçek olduğu söylenebilir. Aynı zamanda diğer doğal taşlarda olduğu gibi ısı yöntemi de bu taş için kullanılabilir. Isı verildiği zaman beril taşı renk değiştirmiyorsa, taş gerçektir yorumu yapılabilir. Taş eğer sahte ise kaplaması erimeye başlayacak ve geriye sahte taşın yapıldığı madde kalacaktır.
Beril Taşının Temizliği Nasıl Yapılır?
Beril taşının temizliği, taşı kullanan kişiler tarafından taleplerine bağlı yapılabilir. Sert bir taş olmasından dolayı beril taşı topraklama veya suya tutma yöntemi ile kolaylıkla enerjisinden arındırılma özelliğine sahiptir. Bununla beraber tütsüleme, tuzda ya da selenitte bekletme yöntemleriyle de temizleme işlemi yapılabilir.