İçeriğe geç

İnci (Pearl) Taşı Özellikleri, Anlamı, Faydaları ve Ne İşe Yarar?

    İnci taşı, midye ve istiridyelerin içine girip orada gelişip değişen yabancı maddelerin aracılığıyla oluşur. İncinin oluşması için yaklaşık 10 yıl geçmesi gerekir. Bu nedenle İnci (Pearl), oldukça kıymetli bir taştır. İnci taşı, kalsiyum içerdiği için insan sağlığına faydası olan taşlardan biridir. Hindistan, Kızıldeniz, Avusturya ve Polinezya gibi sıcak bölgelerde sık bulunan bir taştır.

    İnci Taşının Faydaları Nelerdir?

    • Bol miktarda kalsiyum içerdiğinden kemik ve diş sağlığına faydalıdır.
    • Kadınlarda doğurganlığa katkı sağlayarak hamilelik olasılığını arttırır.
    • Kaygı bozukluğu ve depresyon gibi sorunların önlenmesine yardımcı olur.
    • Cilt sağlığına faydalıdır ve cilt hastalıklarının önlenmesine yardımcı olur.
    • Mide ve bağırsak rahatsızlıklarının tedavisine katkı sağlar.
    • Böbrek ve akciğer sağlığını korumaya yardımcı olur.

    İnci Taşı Ne İşe Yarar?

    İnci taşı kullananlar çoğunlukla kadınlardır. İnci, kolye başta olmak üzere birçok aksesuarda kullanılır.

    İnci taşının kullanım amaçları şöyle sıralanabilir;

    • Hayal gücünde etkili olduğu bilinen İnci, sanatsal faaliyetlere ağırlık veren inşalar tarafından sık tercih edilir.
    • Hanede güven duygusunu arttırarak huzur verir.
    • Şefkat ve anlayış gibi olumlu duyguların daha çok hissedilmesini sağlar.

    İnci Taşının Anlamı Nedir?

    İnci adı kıymetli, küçük, sevimli gibi anlamlar taşır. Bununla birlikte İnci adı, Çince “Çen-Çu” kelimesinden türemiştir. Rengi ve özellikleri dolayısıyla İnci taşının anlamı saflık ve bilgeliktir. Bu kıymetli taşın insan ruhunu temsil ettiğine inanılır. İnci adı geçmişten günümüze uysal ve öfkeli olmayan insanlar için kullanılmış ve asilliği, zarafeti simgelemiştir. İnci taşının da öfkeyi kontrol altına aldığı, insan psikolojisine katkı sağladığı ve saflığı simgelediği söylenir.

    İnci Taşının Özellikleri Nelerdir?

    İnci taşının özellikleri şöyle sıralanabilir;

    • Sert bir yapıya sahiptir ve yuvarlaktır.
    • Pürüzsüz ve parlak bir görünüme sahiptir.
    • Çoğunlukla beyaz olsa da pudra ve siyah renginde de olabilir. Siyah inci çok nadir olduğundan daha değerlidir.
    • Rengi ve görüntüsü itibariyle zarif olduğundan yüzük, kolye, bileklik ve küpe gibi aksesuarlarda sık kullanılır. Çoğunlukla kadınlar tarafından tercih edilse de erkek aksesuarlarından tespih ve bilekliklerde de kullanılabilir.
    • Astrolojide yengeç burcunun uğurlu taşı olduğuna inanılır.

    İnci Taşının Gerçek Olduğu Nasıl Anlaşılır?

    İnci taşının gerçek olup olmadığını anlamak içinilk olarak görüntüsüne bakılmalıdır. Gerçek inci pürüzsüz, parlak ve sert bir yapıya sahiptir. İncelenen taşın yüzeyinde çizik veya leke görülürse taşın sahte olduğu anlaşılabilir. Taşın pürüzsüz olup olmadığını kontrol etmek için dişlere sürme yöntemi de kullanılabilir. Aynı zamanda gerçek İnci, çok parlak olması dolayısıyla yakından bakıldığında yansımaya neden olabilir. Sahte İnci daha mat bir görüntüye sahiptir. Aksesuar yapımında kullanılan incilerin taşlarında boya kalıntısı görülürse bu taşın boyandığına ve sahte olduğuna işaret eder. Gerçek incide sürtünme kuvveti fazladır. Bu nedenle iki İnci taşını birbirine sürünce taşlar kaymaz. Ama taşlar sahteyse birbirine sürünce kayabilir.

    İnci Taşının Temizliği Nasıl Yapılır?

    Doğal taşların kendilerine has bir enerjileri vardır. Enerjisini kaybetmemesi ve zarar görmemesi dolayısıyla İnci taşının temizliği yapılırken dikkatli olunmalıdır. Temizleme işlemi yapılırken kimyasal hiçbir madde kullanılmamalıdır. Arındırıcı etkisi dolayısıyla toprağın üstünde İnci taşını bir süre bekletmek de temizlenmesine yardımcı olur. Çoğu zaman hafif ıslatılmış nemli bir bezle silinmesi yeterli olacaktır. Gerçek İnci taşını aksesuarlarda kullanırken, aksesuarın üstüne deodorant ve parfüm gibi ürünlerin sıkılmamasına dikkat edilmelidir. Doğal İnci taşını kapalı ve havasız ortamlarda uzun süre bırakmak yerine zaman zaman hava alan bir ortamda bırakmak daha doğrudur.